Ağaçlar ve Özelikleri
- Çam: Çam ağacının dünyada ve ülkemizde yeri oldukça büyüktür. Bu ağaç türü oldukça hızlı büyüyen ve mevsimlik olmayan bir ağaçtır. Kış aylarında bile üzerinde yeşilliği olan çam ağacı yazın oldukça iyi gölge vermektedir. Fakat ağacın yapısı nedeni ile içerisinde bulunan yapışkan madde sene boyunca ağacın dibine dökülür. Bu nedenle ağacın altında üzün süreler boyunca zaman geçiremezsiniz.
- Dişbudak: Genellikle kendiliğinden oluşan ve yaklaşık iki senede kesilecek kadar büyüklüğe ulaşan bir ağaçtır. Bu ağaç ülkemizin bazı yerlerinde özellikle yetiştirilerek kış aylarında yakacak olmak üzere kullanılmaktadır. Aşırı bir şekilde hızlı büyümesi birçok zaman iyi durumların yaşanmasına neden olmaktadır. Bunun yanında çok hızlı büyümesi birçok insana da zahmetler oluşturduğu için zor gelmektedir.
- Kavak: Genellikle ülkemizde kereste ve diğer ahşap eşya yapımında kullanılan bir ağaç türü olan bu ağaç oldukça uzun yapılıdır. Bu nedeni ile muhteşem bir gölge meydana getirerek insanları bu yönden sevindirmektedir. Bunun yanında kavak ağacı ağaç türleri arasında en çok yaprak döken ağaçtır. Yani bu ağaç son bahar aylarında insanlara oldukça zorluklar çıkararak sürekli temizlik istemektedir.
- Meşe: Bu ağaç türü, ağaç türleri arasında oldukça büyük yer kapsayan bir ağaçtır. Bu ağaç oldukça iri bir gövdeye sahiptir. Bu nedenle tek ağaçtan bile birkaç eve bir kış yetecek kadar yakacak malzemesi olarak kullanılabilir. Oldukça büyük yapraklara sahip olan bu ağaç kış aylarında yapraklarını döker ve yaz mevsiminde tekrar yaprak açar.
- Ardıç ağacı. Ağaç türleri arasında oldukça yer kapsayan ve bunun yanında ülkemizde en çok Karadeniz bölgesinde varlığına rastlanan bir ağaçtır. Canlılığını yaklaşık bir yıl kadar koruyan bu ağaç insanlar tarafından yetiştirilerek kullanılmaktadır. Ağaç üzerinde ardıç kuşu olarak adlandırılan bir kuş vardır. Bu kuş yere düşen ardıçları kuşlar yem olarak alarak yerler. Bu nedenle ardıç ağacının altında herhangi bir ardıç ağacı yetişmez.
- Karaağaç: Bu ağaç türü genellikle Asya ve uzak doğuda görülen bir ağaçtır. Odun olarak kullanımı oldukça yaygın olan bu ağaç kavak ağacına benzer olarak oldukça hafiftir. Bu nedenle çok hızlı alev alma özelliği vardır. Karaağacı bazen marangozlar malzeme olarak ta kullanmaktadır.